BURSA / NİLÜFER - Mualla Türkün Anaokulu

BURSA 'DA TÜRKİYE YÜZYILINDA ULUSAL POLİTİKALARDAN YEREL STRATEJİLERE

YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ ÇALIŞTAYI

Bursa Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Çalıştayı”, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Bayrak, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Dijital Beceriler Daire Başkanı Sümeyye Hatice Eral, Bakanlık temsilcileri, pro

je uzmanları, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımıyla Merinos AKKM’de gerçekleştirildi.Çalıştayın; yenilikçi eğitim alanında Bursa’nın güçlü yanlarını ve fırsatlarını görmek ve bu gücü sahada somut olarak kullanmaya imkân sunacak yenilik ve iyileştirmelere referans olmasına, karar alma süreçlerine ve Millî Eğitim Bakanlığının Ulusal Politika ve Stratejilerinin yerelde etkili bir şekilde uygulanmasına kaynaklık etmesi, öğretmenlere uygulanan projelerin ve iyi uygulamaların geliştirilmesi, yaygınlaştırılarak örnek olması amaçlanıyor.

Çalıştayda; eTwinning, FCL- Yenilikçi Sınıflar, EDUSIMSTEAM, STEM ve SCIENTIX, CodeWeek, Teknofest ve Harezmi Eğitim Modeli projeleri üzerine eğitimler verildi. Çalıştay sonunda elde edilen sonuçlar Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından raporlanarak diğer okullar ve kurumlarla paylaşılması, başarılı stratejilerin yaygınlaştırılması ve diğer bölgelerde de uygulanabilirliği değerlendirilecek.

Çalıştay ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz :

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

May

eTwinning Okul Etiketi, diğer okullar için model teşkil eden , eTwinning pedagojisinin tanıtılmasında aktif rol oynayan  ve  yerel topluluklar için bir referans noktası olan okullara verilmektedir.

Okulumuza verilen bu ödülün mutluluğunu yaşamaktayız.

Şbt

Mualla Türkün Anaokulu Minik Kaşifler Sabah Sınıfı Berna Duru Erdoğan öğretmenleri tarafından 'EĞLENEREK HAREKET EDELİM SAĞLIKLI BESLENELİM'  projesinin sınıfında uygulamaktadır.Projenin nihai faydalanıcıları okul öncesi dönem çocuklarıdır; onların gelecekte sağlıklı bireyler olmaları amaçlanmaktadır. İkinci hedef kitlesi, çocukların model aldıkları öğretmenleridir. Okul öncesi eğitim kurumları "ana" ya da "ara" öğün veren kurumlar olduklarından; öğünlerin planlanmasından anaokulu öğretmenleri sorumludur ve her öğün okullarda bulunan mutfaklarda hazırlanmaktadır.

Öğretmenlerin dengeli ve sağlıklı beslenmeye ilişkin bilinç düzeyleri arttıkça, çocuklara sunulan menüler de daha sağlıklı ve besleyici olacaktır. Ulaşılmak istenen bir diğer kitle ise ailelerdir. Henüz okuma bilmeyen okul öncesi yaş grubu çocuklarının; "Deniz'in Gökkuşağı Besinleri" isimli hikâye kitabıyla birlikte aileleriyle etkileşim içerisinde, okulda öğrendikleri bilgileri pekiştirmesi ve ailelerde konuyla ilgili farkındalık oluşturulması hedeflenmiştir.

Hikayenin linki aşağıdadır.

https://m.youtube.com/watch?v=dv9qMpnRJao&feature=youtu.be https://youtu.be/dv9qMpnRJao://youtu.be/dv9qMpnRJao

Minik TEMA

Okulumuzda Minik TEMA programı kapsamındaki etkinlikler Minik Kalpler Sabah, Minik Kaşifler Sabah ,Gülen Yüzler Sabah, Gülen Yüzler Öğle, Minik Yıldızlar Öğle sınıflarımızda uygulanmaktadır.

Portala üyelik için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Minik TEMA

Okul öncesi çocuklar için tasarlanan Minik TEMA Eğitim Programı çocukların doğada zaman geçirmeleri, bol bol gözlem yapmaları, doğayı tanımaları ve keşfetmeleri için hazırlandı. Program kapsamında tasarlanan örnek etkinliği aşağıda inceleyebilir, portala üye olarak diğer etkinlik ve eğitim materyallerine ulaşabilirsiniz.Portala giriş için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.