BURSA / NİLÜFER - Mualla Türkün Anaokulu

BURSA'DA OKULLAR İÇİN YENİLİK VE EĞİTİM ÇALIŞTAYI

BURSA 'DA TÜRKİYE YÜZYILINDA ULUSAL POLİTİKALARDAN YEREL STRATEJİLERE

YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ ÇALIŞTAYI

Bursa Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Çalıştayı”, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Bayrak, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Dijital Beceriler Daire Başkanı Sümeyye Hatice Eral, Bakanlık temsilcileri, pro

je uzmanları, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımıyla Merinos AKKM’de gerçekleştirildi.Çalıştayın; yenilikçi eğitim alanında Bursa’nın güçlü yanlarını ve fırsatlarını görmek ve bu gücü sahada somut olarak kullanmaya imkân sunacak yenilik ve iyileştirmelere referans olmasına, karar alma süreçlerine ve Millî Eğitim Bakanlığının Ulusal Politika ve Stratejilerinin yerelde etkili bir şekilde uygulanmasına kaynaklık etmesi, öğretmenlere uygulanan projelerin ve iyi uygulamaların geliştirilmesi, yaygınlaştırılarak örnek olması amaçlanıyor.

Çalıştayda; eTwinning, FCL- Yenilikçi Sınıflar, EDUSIMSTEAM, STEM ve SCIENTIX, CodeWeek, Teknofest ve Harezmi Eğitim Modeli projeleri üzerine eğitimler verildi. Çalıştay sonunda elde edilen sonuçlar Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından raporlanarak diğer okullar ve kurumlarla paylaşılması, başarılı stratejilerin yaygınlaştırılması ve diğer bölgelerde de uygulanabilirliği değerlendirilecek.

Çalıştay ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz :

Yayın: 12.02.2024 - Güncelleme: 12.02.2024 14:42 - Görüntülenme: 56